15 Ian

Cinci reţete de smoothie cu suc de mere, care te vor umple de energie.

Pentru că iarna energia ajunge pe la cote de avarii, am găsit cinci reţete delicioase de smoothie-uri, care să refacă echilibrul de vitamine. Smoothie este o băutură cremoasă, iar reţetele iniţiale, apărute în anii ’60, cuprindeau doar fructe, legume, sucuri de fructe sau legume şi gheaţă. Pe parcursul anilor, au apărut noi ingrediente: îngheţată, lapte, iaurt etc.

Nouă ne plac smoothie-urile care sunt cât mai aproape de reţetele iniţiale şi care au  ingrediente ce pot fi găsite în acest anotimp, în orice supermarket sau hypermarket.

Reţeta 1. Smoothie cu suc de mere şi spanac.

Ingrediente:

250 ml de Fresh din Mere de Iteşti

2 banane coapte

un pumn de spanac.

Bananele, decojite, se pun în blender alături de spanacul rupt sau tocat în bucăţi medii. Se adaugă sucul de mere şi porneşte blenderul timp de un minut-două.

Sursa foto: Vegkitchen

Reţeta 2. Smoothie cu suc de mere, morcov, banane şi kiwi.

Ingrediente:

400 ml de Fresh din Mere de Iteşti  – mere şi morcovi.

2 banane bine coapte

2 kiwi curăţate.

Se pun toate ingredientele în blender şi se mixează pentru un minut. Dacă dorţi să fie mai dulce, puteţi adăuga şi o lingură de miere de albine.

Sursă foto: incrediblessmoothies.com

Reţeta 3. Smoothie cu sfeclă roşie Read More

05 Ian

Cum să te refaci după sărbători.

Boboteaza încheie şirul sărbătorilor de iarnă. Dincolo de magia festivătăţilor, a bradului, a cadourilor, a petrecerilor cu prietenii şi cu familia, organismul se va resimţi după două săptămâni de „dezmăţ” culinar.  Toate salatele de boeuf, sarmalele, cârnăciorii, chişca, fripturile şi paharele cu alcool s-au adunat. Rezultatul? Energie la cotă de avarie, balonări, lipsă de concentrare, ten încărcat şi chiar câteva kilograme în plus.

Toate acestea vor fi ca şterse cu radiera după numai o săptămână de cură cu suc de mere. Tot ce vă trebuie în fiecare din cele şapte zile e un litru de suc de mere, fără conservanţi, fără zahăr şi nediluat cu apă. Noi vă recomandăm Fresh din Mere de Iteşti pentru că putem garanta că nu are nicio urmă de chimicale în el, nu are conservanţi şi nici nu l-am „lungit” cu apă.

IMG_6246

Se consumă un litru de suc pe zi, în porţii de câte un pahar- două. Nu beţi sucul în timpul mesei, ci ori înainte cu o jumătate de oră-o oră, ori la una-două ore după masă.

Beneficiile? Sucul de mere va: Read More

30 Dec

Merele te pot ajuta în anul care vine.

Tradiţiile de Anul Nou diferă de la ţară la ţară, însă multe dintre popoare preţuiesc merele şi le dau un loc de cinste în seara de Ajun. De exemplu, evreii din Israel mănâncă mere înmuiate în miere de albine, pentru ca anul nou să fie unul dulce.

Nici românii nu sunt mai prejos. Merele, nucile şi cozonacii se împart celor veniţi cu pluguşorul. La Viscri, în merele dăruite copiilor veniţi cu uratul se puneau şi câte una-două monezi.

Un măr mâncat în ajunul Anului Nou te va ajuta să ai parte de sănătate tot anul viitor.

Un alt obicei în ziua de 31 decembrie este cel al crenguţelor de măr care arată cum  va fi anul viitor. Se taie crenguţe de măr, câte una pentru fiecare membru al familiei. Crenguţele se pun în casă, la căldură, într-un pahar cu apă. În funcţie de cum se comportă crenguţele, cât de tare înfloresc şi înfrunzesc, aşa ne va merge anul viitor.

 

24 Dec

Recomandarea de miercuri: cum împachetează Moşul cadourile.

Crăciunul bate la uşă, aşa că recomandarea de săptămâna asta e legată de magia acestei sărbători.

Dacă nu aţi ornat deja bradul şi dacă nu v-aţi pus coroniţă la uşă, vă arătăm câteva fotografii care să vă inspire.


Şi cum Moşul e foarte foarte ocupat în această perioadă, propunem să-l ajutăm să împacheteze cadourile. Iată un tutorial video pe care, dacă-l urmaţi, nu aveţi cum să daţi greş.

23 Dec

Merele au cofeină?

S-a împământenit ideea, mai ales printre cei care adoră fructele, că sucul de la vreo trei mere  înlocuieşte cu succes cafeaua de dimineaţă. Or fi având merele cafeină?

În urma căutărilor noastre, am aflat că merele conţin o mulţime de vitamine şi nutrienţi, dar nici urmă de cafeină. Şi atunci?

neata

Explicaţia ar fi că merele şi sucul lor conţin fructoză, acel zahăr natural al fructului. Iar dimineaţa, o porţie de fructoză asigură un „boom” de energie, numai bună pentru a ne dezmetici din somn şi a ne pune motoraşele în funcţiune.

Aşa că, dacă vreţi să vă ţineţi departe de cafeină, dar să nu aveţi ochii lipiţi de somn toată ziua, începeţi-vă dimineţi cu un pahar din Fresh din Mere de Iteşti!

22 Dec

Oaspeţi din Olimp.

La finele săptămânii trecute, Fresh din Mere de Iteşti a primit oaspeţi din Grecia. Giota Geraki şi Tarsi Marinou au vrut să vadă cum se produce şi cum se ambalează sucul de mere care le-a impresionat la expoziţia SIAL, de la Paris, din octombrie.

Vizită la hala de producţie Fresh din Mere de Iteşti.

Vizită la hala de producţie.

Cele două au vizitat livada de la Iteşti, locul de depozitare al merelor din cele trei soiuri folosite pentru Fresh, hala de producţie şi hala de ambalare şi etichetare.

Giota Geraki, Tarsi Marinou şi firma lor –  Brandzia –  vor fi importatoare ale Fresh din Mere de Iteşti pentru Grecia şi Cipru.

19 Dec

Mere coapte, umplute cu nuci.

Reţeta pe care o propunem astăzi e una austriacă. Am găsit-o pe un site, ne-a plăcut foarte mult ideea şi am tradus-o.

Sursa Foto: http://www.orangenmond.at

Sursa Foto: http://www.orangenmond.at

Pentru o singură porţie aveţi nevoie de:

  • un măr (de la Iteşti, evident)
  • un vârf de lingură de scorţişoară
  • o lingură de miere
  • 30 de grame de nuci, alune şi migdale măcinate
  • 75 de mililitri de Fresh din Mere de Iteşti
  • un shot de lichior Amaretto

Mărul se spală, se şterge bine şi se scobeşte în mijloc. Într-un bol se amestecă alunele, nucile şi migdalele măcinate, adăugând mierea şi scorţişoara. Puneţi  puţin lichior şi puţin suc de mere, dacă amestecul vi se pare prea gros.

Mărul spălat, uscat şi scobit se crestează pe dinafară, vertical, de la codiţă spre vârf, de jur împrejur. Se aşază mărul într-un vas rezistent la căldură, se umple cu amestecul realizat mai devreme, se stropeşte din belşug cu Fresh din Mere de Iteşti şi cu restul de lichior şi se dă la cuptor, la 180 de grade, pentru 20-25 de minute.

Sursă Foto: http://www.orangenmond.at

Sursă Foto: http://www.orangenmond.at

 

 

17 Dec

Daisy Sara sau ce pot face 10 degete dibace.

Când e vorba de creativitate, de aranjamente, de flori, de panglici, nu mai există limite. Există doar culori şi texturi. Şi există DaisySara şi Melania, cu degetele ei fermecate, care pot transforma un pumn de aţe, câteva conuri şi un coş în ceva rafinat, în ceva care să îţi bucure ochii şi sufletul.

melania3 Decorurile create de ea sunt  profesioniste, delicate şi îţi dau o stare de spirit greu de descris în cuvinte. Sunt simple şi migăloase. Sunt vii. Sunt colorate. Sunt de poveste şi spun poveşti.

Şi tocmai pentru acest amestec ieşit din comun, Daisy Sara e nominalizată la Recomandarea Fresh. Mai multe fotografii, precum şi datele de contact ale Melaniei şi ale DaisySara le găsiţi pe pagina lor de FaceBook.

16 Dec

10 lucruri INEDITE despre măr. Tu le ştiai?

Despre mere toată lumea ştie că sunt sănătoase, că sunt delicioase şi că ţin doctorii departe. Cu toate acestea, există o mulţime de alte informaţii inedite despre mere şi sucul lor, pe care puţini le ştiu.

1. Mărul face parte din aceeaşi familie ca şi trandafirul. E vorba de Familia Rosaceae. Poate de aceea, Fresh din Mere de Iteşti e aşa de „parfumat” :).

 

Sursa foto: http://cutteristic.com/

Sursa foto: http://cutteristic.com/

2. Un măr are 70-90 de calorii, dar e inclus în categoria alimentelor ce au calorii negative, adică organismul consumă mai multe calorii pentru digestia şi metabolizarea fructului decât cele conţinute în fructul respectiv. De aceea, merele „nu prea ţin de foame”, ba chiar provoacă foamea.

3. Întăreşte oasele deşi nu conţine foarte mult calciu. În schimb, conţine bor, care ajută la întărirea sistemului osos.

4. Sucul de mere e antibacterian.

apple-juice

5. Un măr conţine tot atâtea fibre cât un castron cu cereale, adică o cincime din doza zilnică recomandă de specialişti.

6. Sucul de mere aplicat pe părul umed poate Read More

14 Dec

Creative Sunday – Mărul lebădă.

Am găsit pe internet o fotografie cu o lebădă sculptată din măr, iar la o căutare mai atentă am găsit și un tutorial. În mai puțin de patru minute, orice măr se poate transforma într-o lebădă.

Aveți nevoie de un măr, un cuțit bine ascuțit și alte două cuțite de bucătărie, drept suport.

IMG_6234

Apoi, tot ce trebuie să faceți e să urmați instrucțiunile din clip. Read More