19 Dec

Mere coapte, umplute cu nuci.

Reţeta pe care o propunem astăzi e una austriacă. Am găsit-o pe un site, ne-a plăcut foarte mult ideea şi am tradus-o.

Sursa Foto: http://www.orangenmond.at

Sursa Foto: http://www.orangenmond.at

Pentru o singură porţie aveţi nevoie de:

  • un măr (de la Iteşti, evident)
  • un vârf de lingură de scorţişoară
  • o lingură de miere
  • 30 de grame de nuci, alune şi migdale măcinate
  • 75 de mililitri de Fresh din Mere de Iteşti
  • un shot de lichior Amaretto

Mărul se spală, se şterge bine şi se scobeşte în mijloc. Într-un bol se amestecă alunele, nucile şi migdalele măcinate, adăugând mierea şi scorţişoara. Puneţi  puţin lichior şi puţin suc de mere, dacă amestecul vi se pare prea gros.

Mărul spălat, uscat şi scobit se crestează pe dinafară, vertical, de la codiţă spre vârf, de jur împrejur. Se aşază mărul într-un vas rezistent la căldură, se umple cu amestecul realizat mai devreme, se stropeşte din belşug cu Fresh din Mere de Iteşti şi cu restul de lichior şi se dă la cuptor, la 180 de grade, pentru 20-25 de minute.

Sursă Foto: http://www.orangenmond.at

Sursă Foto: http://www.orangenmond.at

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *