28 Ian

Macarons.

Pentru săptămâna asta avem o recomandare dulce: macarons.  Sunt prăjiturele rotunde, crocante la exterior, moi la interior, lipite două câte două cu diferite tipuri de creme. Foarte şic, sunt o adevărată folie în patiseriile şi cofetăriile din Franţa.

IMG_6626

Preparate din albuș de ou, zahăr și pudră de migdale, macarons ar fi fost create, nu în Franța,  ci undeva în Veneția, în secolul VIII. Caterina de Medici e cea care le-a adus în Franţa şi tot ea ar fi scris şi prima reţetă  oficială de macarons.

În România se găsesc mai rar şi la preţuri destul de piperate, însă pentru momentele de răsfăţ, sunt perfecte. Noi le-am gustat pe cele de la Pambac şi nu am fost dezamăgiţi.  Fiecare culoare are o aromă aparte: vanilie, lămânie, portocale, frăguţe. Din păcate, n-am găsit cu mere :))

IMG_6625

IMG_6628

Vouă, care vă plac?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *