16 Dec

10 lucruri INEDITE despre măr. Tu le ştiai?

Despre mere toată lumea ştie că sunt sănătoase, că sunt delicioase şi că ţin doctorii departe. Cu toate acestea, există o mulţime de alte informaţii inedite despre mere şi sucul lor, pe care puţini le ştiu.

1. Mărul face parte din aceeaşi familie ca şi trandafirul. E vorba de Familia Rosaceae. Poate de aceea, Fresh din Mere de Iteşti e aşa de „parfumat” :).

 

Sursa foto: http://cutteristic.com/

Sursa foto: http://cutteristic.com/

2. Un măr are 70-90 de calorii, dar e inclus în categoria alimentelor ce au calorii negative, adică organismul consumă mai multe calorii pentru digestia şi metabolizarea fructului decât cele conţinute în fructul respectiv. De aceea, merele „nu prea ţin de foame”, ba chiar provoacă foamea.

3. Întăreşte oasele deşi nu conţine foarte mult calciu. În schimb, conţine bor, care ajută la întărirea sistemului osos.

4. Sucul de mere e antibacterian.

apple-juice

5. Un măr conţine tot atâtea fibre cât un castron cu cereale, adică o cincime din doza zilnică recomandă de specialişti.

6. Sucul de mere aplicat pe părul umed poate preveni şi trata o mulţime de afecţiuni ale scalpului, printre care şi mătreaţa.

7. Merele plutesc în apă pentru că 25% din volumul lor e aer.

Sursă foto: https://c1.staticflickr.com

Sursă foto: https://c1.staticflickr.com

8. Merele previn şi combat cinci tipuri de cancer: de prostată, de sân, hepatic, pulmonar şi de colon. Studiile realizate de specialişti au indicat că tumorile sunt prevenite, încetinite în creştere sau reduse cu procente ce variază între 20 şi 63%.

9. Merele ajută la coacerea altor fructe.  Fructele crude, puse alături de un măr,într-o pungă de hârtie se vor coace datorită etilenei, un gaz emis de măr. Regula nu se aplică pentru ananas şi portocale.

10. Cantitatea de vitamina A conţinută într-un pahar de suc de mere, presat la rece, e cu 50% mai mare decât într-un pahar cu suc de portocale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *